Szántai Gábor

Férfi mentor

Küldetésem: Összetartáson, megértésen, elfogadáson és támogatáson alapuló férfi közösséget építeni a jövő generáció egészséges apaképének érdekében.

Kezdetek

Én sem születtem férfi mentornak. Sőt valójában felnőttnek férfinek sem… Voltam „papucs”; voltam olyan párkapcsolatban, ahol a barátnőm inkább az „anyám” volt, mert „gyermeki” minőségemet éltem meg mellette, emiatt nem látta bennem a „férfit”. A párkapcsolat innentől fogva nem működött. és a szex sem úgy…

Párkapcsolatban “férfiatlanul”

Volt egy 6 éves párkapcsolatom, amelyből 4 éven keresztül nem tudtam kilépni, mert „gyerekként” nem voltam eléggé határozott, hogy a döntést meghozzam. Tudom milyen az, amikor valaki párkapcsolatban él, de tudja, hogy hosszútávon nem amellett a nő mellett akar lenni… sőt valójában párkapcsolatban sem akar lenni. Helyette inkább függetlenül. Szabadon.

Menekülés az érzések és problémák elől

Ismerem azt az érzést, amikor valaki menekülésből dobja el a barátnőjét, a munkáját és szakítja ki magát a valóságból: utazgat vagy a munkájába menekül.

Megoldáskeresés

Akkori elkeseredésemben kerestem a megoldásokat, hogy rendben legyek.

Sikerek és sikertelenségek

Jártam pszichológushoz, spirituális segítőkhöz, akiknek nagyban köszönhetem a jelenlegi lelki érettségemet, azonban a szaktudáson felül hiányzott valami, ez pedig a valódi megértés és együttérzés volt.

Az X generáció máshogy látja a mi generációnkat

X generációs szakemberek (~1960-1980 között születettek) élettapasztalatai és tanításai sokat hozzáadtak a tudásom fejlesztéséhez, azonban a valódi megértést és együttérzést csupán a férfi csoportjaimban tapasztaltam meg és ezek vezettek oda, hogy azzal az Y generációs előnnyel találkoztam, amit úgy hívunk: Igen, értem és érzem, amiről beszélsz.

Így dolgozom én

Mentori munkámban az életmodellezés eszköztárát használom, ami az élet lemodellezési mintáira épül. Évek óta végzek kutatásokat az Y generációs (~1980-2000 között született) férfiakat és nőket érintő önismereti és párkapcsolati kérdésekben, kiemelten pedig az Y generációs férfiak problémáit kutatom, elemzem, modellezem és alkotok belőlük megoldási lehetőségeket, amelyeket tesztelések és szaktanácsadóimmal való konzultáció után (!) egyéni és csoportos mentorprogramokon keresztül adok át a hozzám forduló ügyfeleimnek.

FONTOS!

A mentori munkám nem minősül pszichológusi vagy pszichiátriai tanácsadásnak, így nem helyettesíti azt. Tiszteletben tartom a szakemberek munkáját, ezt kiegészítendően foglalkozom a férfiak önismereti és férfiasságát illető kérdéseinek megválaszolásával. Azonban a válaszok sokszor nem általam érkeznek a mentoráltaimhoz, hanem az általam feltett kérdések és modellek ismertetése vezetnek el a felismeréseken keresztül a válaszhoz.

Ismerd meg a munkásságom egyik modelljét: a Fiúból Férfi modelljét, a webináriumon keresztül:

Mentoráltjaim mondták

Dániel - a Fiúból Férfi mentorprogramrólKérdés: Miért ajánlanád a mentorprogramot?
Read More
„Mert egy férfias csoportban tudsz beszélni érzelmekről, negatív gondolatokról és érzed, hogy mindez teljesen rendben van. Nem vagy egyedül azzal, hogy vannak problémáid az életben.”
Tamás - a Fiúból Férfi mentorprogramrólKérdés: Miért ajánlanád a mentorprogramot?
Read More
„Mert jó közösségépítés és az önismereti úton is sokat segít egy útonjárónak 🙂 Gábor szépen tartja a teret végig és sokat lehet tőle tanulni 🙂”
Harkányi Szabolcsvéleménye a Hiedelemrendszerátépítés workshopról
Read More
„Megdöbbentő érzés volt szembesülni azzal, hogy egy teljesen hétköznapi gondolatom mögött is olyan hiedelem lehet, ami valamikor réges régen kisgyerek koromban alakult ki, és a mai napig hatással van a gondolataimra és a döntéseimre. Nagyon szeretnék valami építő jellegű kritikát írni, de én abszolút megvoltam elégedve. Nagyon tetszik, hogy az általad kidolgozott rendszerben nagyon részletesen beletudunk menni különböző témákba, és ezáltal visszafejteni a dolgokat a forrásig. Az is nagyon tetszik, hogy nem csak megtaláljuk közösen, hogy mi az a hiedelem, ami akadályoz az életben, de szintén közösen kitalálunk új "átprogramozó" mondatokat/megerősítéseket.”
Kassay "Mr. Spabook" Tamás - www.spabook.netvéleménye a Hiedelemrendszerátépítés workshopról
Read More
„Új szemlélet-irányt adott a workshop. Más szemszögből is megvizsgálom a cselekedeteimet, döntéseimet, növelte a tudatossági fokomat. Illetve, párhuzamokat tudtam vonni pszichos témákkal, kvázi növelte a megértésemet bizonyos témák iránt. [„Milyen felismeréseid voltak?”] Hogy ezt hallottam már, csak teljesen másképp és úgy nem tudtam befogadni.„
Matyi - a Fiúból Férfi mentorprogramról
Read More
„Számomra nagyon hasznos volt hogy amellett, hogy alaposan körüljártuk a férfiasság megélésében akadályozó nehézségeket: bűntudatot, elvárásokat és egyéb hátráltató tényezőket, nagyon sok figyelmet szenteltünk az örömöknek és pozitív érzéseknek, amik ehhez a szerephez kapcsolódnak. Átfogóbb megértésre tettem szert arról, hogyan kísér végig az életem minden területén az hogy férfi vagyok és hogy hogyan fogadhatom el teljesebben önmagamat, a férfi szerepem elfogadásán keresztül.”
Moós Zoltán
Moós ZoltánVállalkozó, befektető
Read More
„Amikor elkezdtünk együtt dolgozni és elértünk valamilyen elakadáshoz, fájdalmas ponthoz, arra bátorított, hogy éljem meg az érzéseim. Nyugodtan sírhattam előtte, vagy örülhettem. Ha fájdalmat éltem meg, mellettem volt és támogatott, mint egy mankó az elesettnek, ha pedig felismertem valami pozitívumot, akkor megerősítéseivel és iránymutatásával még nagyobb magaslatokba emelt. Ez a hatékonyság honnan származik? Amit én tapasztaltam az az, hogy egy elakadásnál mindig képes olyan kérdéseket feltenni, amik olyan szempontból világítják meg a történteket, amit én belülről nem láthatok. Külső szemlélőként képes olyan megvilágításba helyezni a problémát, ami új gondolatokat indít el és ennek eredményeképpen új érzéseket élhetek meg, amiket magammal viszek a következő alkalomig és dolgozom rajta. Bátorítalak arra, hogy Te is vidd magaddal az új érzéseket és dolgozz rajta, mert a következő alkalomkor úgy érzed, hogy egy új ember ül le vele szemben. Majd ismét jönnek a mélypontok és új csúcspontok, új érzések és új tapasztalatok. Azt fogod érezni, hogy lépésről – lépésre haladsz, egyre magabiztosabb vagy és egyre jobban érzed magad a bőrödben. Rámutat, hogy sokkal értékesebb vagy és sokkal több van benned, mint amit valaha is hittél önmagadról. Ezen az úton haladva megtaláltam az egyensúlyt Gábor segítségével, ami ez életem minden területére pozitív hatással van. Hálás vagyok neki, hogy a völgyből elindulhattam a hegycsúcs felé és most már az utat is látom! Ha bármiben segítségre van szükséged, keresd bátran Gábort!”
Previous
Next

Ha szeretnél önazonosan élni, felfedezve a benned lévő férfi potenciált, akkor jelentkezz konzultációra!