AHOL A MOST, OTT A NYUGALOM_ujrainditok
Szántai Gábor

Szántai Gábor

MOST kell megtanulnunk a MOST-ban lenni!

MOST kell megtanulnunk a MOST-ban lenni! A múlt már a múlté, a jövő csak aggaszt; azonban a MOST-ban ott a nyugalom, amire MOST oly nagy szükség van...

Minden körülmény egyik pillanatról a másikra megváltozik. Ami eddig évek óta bevált rutin volt most egy szempillantás alatt a múlté. Hol vannak a közlekedési dugók? Hol vannak az emberek? Lassan a városok egy kihalt westernfilmre kezdenek hasonlítani, ahol az effekt kedvéért egy szalmakazalt fúj át a szél az üres utcán. Csak ez a 21. század modern városában nejlonzacskóval történik meg.

Nincs más csak a MOST. Valahogy mostanában egyre kevesebb embert hallok a múlton rágódni, mintha az egyik dimenzió kiesett volna a múlt-jelen-jövő hármasából, mintha megszűnt volna létezni. Viszont egyre több a ’hogyan tovább’ kérdés. Ki tudja? Kit kellene megkérdezni? Lemondások, elhalasztott utazások, kérdésessé vált munkahelyek, megbízatások… sok kérdőjel, de mégis mi lehet az egyetlen épeszű cselekedet, ami segít?

Ha a MOST pillanatába helyezzük magunkat.

 
Nekem ez a hangoskönyv segít ebben a folyamatban:

A jövő miatt aggódás, a múlt siratása vagy a múlt iránti vágyódásra való igény egyáltalán nem szolgál bennünket, de a MOST pillanatában nyugalom és csend van. Hogy őszinte legyek csak a MOST-ban van csend. Mindenhol máshol zaj van. Az élet most arra tanít bennünket, hogy elcsendesüljünk és befelé figyeljünk, ami akár azt is jelentheti, hogy az elménket kikapcsoljuk és elkezdünk a csendben létezni. Jelen lenni a jelen-létünkben.

Gondolj bele, hogy milyen lenne, ha üres lenne a fejed, ahelyett, hogy tele van gondolatokkal és elmúlna a fejfájásod a jelenlegi helyzettől. Ebben a cikkben írtam néhány technikát az elméd lecsendesítésére.

Szóval, ha észbe kapsz, hogy az izmaid bemerevedtek, elkezd fájni a fejed, összevissza kapkodsz és a nyakadért csak azért vagy hálás, mert nem hagyod el a fejed, akkor fókuszálj a légzésedre. Végy egy mély levegőt és figyeld meg a levegő szabad áramlását. 3-10 be- és kilégzést követően megérkezel a MOST állapotába és megnyugszol.

Nyugodt és tiszta fejjel pedig tisztábban fogod látni a jelenlegi helyzetet magad körül!

Ha támogatásra vágysz, akkor létrehoztam az Újraindítók közösségét, avagy Szeretet a korona idején Facebook csoportot, ahol nagy szeretettel látunk! Az 1. napi téma pont a ’Tiszta fejjel’ témakörében zajlott, keress rá a csoportban és olvasd végig a témában írt blogposztot is! 🙂

Kitartást Neked! Gábor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email