Szántai Gábor

Szántai Gábor

Az 50-100-as szabály, amit tarts észben párkeresés közben!

Párkeresés témakörében az egyik legfontosabb mondat az, hogy

“Sose a másik feledet keresd, hanem a másik egészedet!”


Szántai Gábor

Mit jelent ez?

Ha szükségből – magyar nyelv szépségeit kihasználva szűk-ségből – keresed a társadat, tehát egy hiányt akarsz betölteni magadban, akkor két verzió lehetséges:

  1. vagy nem találod meg a társadat vagy,
  2. találsz valakit, de sosem lesz teljes a kapcsolatotok

Nézzük meg külön külön ezt a két verziót:

1. Azért nem találod meg a társadat, mert a hiányt erősíted a gondolataiddal, a kimondott szavaiddal, tetteiddel, de legfőképpen az érzéseiddel. Amíg ezt a szűkösséget teremted a Nagy Ő nem talál rád, hiszen te sem vonzódsz egy üres kúthoz, ha szomjas vagy. (Tudom, hogy erős hasonlat, de szemléletes).

2. Ha pedig mégis rád talál a szerelem, akkor a vonzás törvénye alapján egy olyan embert vonzol be az életedbe, akinek lehet, hogy erőssége a Te gyengeséged, lehet hogy “tökéletesen kiegészítitek egymást”, viszont a Te 50%-d és az ő 50% hiába ad ki 100%-t sosem lesz a kapcsolat teljes és függőségektől mentes. (Hozzáteszem, 50% alatt vagy jelenleg, ha nem találsz párt.)

Akkor mégis hogyan lehet teljesértékű egy kapcsolat?

Ha a bőséget választod. Ha a gondolataiddal, érzelmeiddel igyekszel megteremteni a bőség állapotát. Ha a saját belső vágyaidra kezdesz el figyelni a külvilágból elvárt cselekedetek helyett, tehát nem arra fókuszálsz, hogy “ajj valaki szeretgessen meg” hanem végiggondolod, hogy miért vágysz minderre! Például: azért vágysz egy ölelésre, mert nem érzed magadat szeretve, tehát a szeretet hiányzik belőled (valamilyen mértékben), amit egy másik ember által szeretnél megkapni, vagyis ha az önszereteteden dolgozol, megszereted önmagadat, akkor a fent említett 50%-ot elkezded szépen lassan feltölteni. El tudod képzelni, hogy szereted önmagadat teljes szívedből? Ahogy fokozatosan dolgozol önmagadon a hiány állapota átvált bőség állapotra és egy bővízű forrás még egy kevésbé szomjas ember számára is vonzó. Ahogy a bőség állapotába kerülsz rájössz, hogy egyedül is helyt tudsz állni az életben, nincsen szükséged senki másra a saját boldogságod érdekében… és mi történik ekkor?

Két dolog:

  • vagy boldogan éled a független (függő viszony nélküli) életed
  • vagy rátalálsz arra az emberre, akivel egymást keresitek.

Egy fontos dolog, amit az emberek félre szoktak érteni! Az ember társas lény, emberi létünkhöz hozzá tartozik, hogy megtaláljuk életünk párját. Tehát arra biztatok mindenkit, hogy keresse meg a saját hiányának forrását azt, amire vágyik, dolgozzon azon, hogy a hiányát bőséggé formálja át és amikor két “100%-s ember” találkozik, akkor a 100%+100% tudjuk, hogy nem 200% lesz, hanem még annál is több!

Tartsd észben:

Bőségből keresd a társad, ne szűk-ségből!

Sok sikert kívánok! 😉

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email